اصرار دولت بر مالیات نگرفتن برای چیست؟

دولت به دلایلی نامعلوم و درحالیکه در 8 ماه ال سال 99 کل درآمدهای مالیاتی را محقق کرده است، قصد ندارد در سال بعد اتکا بر مالیات در بودجه را افزایش دهد.

به گزارش تحریریه، تحقق 100 درصد مالیات پیش بینی شده در سال 1399 تنها در هشت ماه باعث شده است تا انتظارها برای اتکا بیشتر در بودجه سال 1400 بر مالیات با گسترش پایه های مالیاتی جدید افزایش یابد.

با این حال طبق لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال 1400 سهم مالیات در بودجه به حدود 4 درصد تولید ناخالی داخلی می رسد که یکی از پایینترین رقم ها در تاریخ ایران است. درحالیکه در استانداردهای رایج دنیا این رقم بیش از 30 درصد در نظر گرفته می شود.

این غفلت در کنار تکیه بر درآمدهای موهوم و غیرواقعی باعث عجیبتر شدن بودجه سال 1400 کل کشور شده است. درحالیکه با رسیدن تکیه بر مالیات از 4 درصد به 15 درصد عملا نیاز به نفت برای پوشش هزینه های جاری دولت به صفر می رسد.

کارشناسان اقتصاد سیاسی، درهم تنیدگی بخش دولتی و بخش خصوصی را دلیل این امر می دانند، زیرا برخی مقام های دولتی در معاملات سفته بازانه بخش خصوصی هم حضور دارند و گسترش مالیات ستانی باعث کاهش منافع آنها می شود. به همین دلیل قانونگذاری دقیق برای تفکیک بخش های دولتی و خصوصی یک ضرورت است که باید مجلس شورای اسلامی ضمن اصلاح لایحه بودجه سال جاری، در دستور کار قرار دهد.

پایان/

۲ دی ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۶
کد خبر: 8104

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 8 =